Безплатният обяд за служителите може и да не е част от плановете на Илон Мъск за Twitter, но JPMorgan Chase търси да наеме двама служители, за които храненето в ресторанти ще е основна част от работата.

Инвестиционната банка търси редактор и автор в Ню Йорк и Лондон, респективно, които да редактират и пишат отзиви за ресторанти. Двете позиции вървят с 30 000 долара "годишен бюджет за ресторанти", според публикуваните през миналата седмица обяви.

Позицията на старши редактор за изданието The Infatuation, което банката придоби през 2021 г., е с начална годишна заплата между 85 000 и 130 000 долара.

Описанието на позицията в Ню Йорк гласи: "Позицията включва редакторска работа и до голяма степен ядене – получавате 30 000 долара годишен бюджет, за да се храните в заведения. Ако това ви звучи невероятно, а не смущаващо, трябва да поговорим!"

Кандидатите за работата трябва да имат най-малко пет години опит и "да не ги лови сън заради липсваща запетая или грешно изписан елемент от менюто."

Авторът за позицията в Лондон ще се храни в ресторанти по няколко пъти в седмицата, според обявата. 

Всичко това се случва в период, в който някои компании ограничиха служебните придобивки за всички служители с цел намаляване на разходите. Twitter спря безплатните хранения и придобивките, като средства за уелнес и продуктивност, но продължава да предоставя кафе и леки закуски. 

От Meta сложиха край на месечните субсидии от 200 долара за Lyft, както и пералните услуги в офисите, като част от намаляването на размера на придобивките на служителите от 3 000 на 2 000 долара на човек.