Въпреки закачливото ѝ име, много хора вероятно са виждали емблематичната Невидима къща в Националния парк Джошуа Три в САЩ и преди. 

Тя беше представена в популярно предаването по Netflix и е посещавана от знаменитости, като Лизо, Дипло и Деми Ловато, да не говорим за безброй инфлуенсъри.

Обичаният дом в пустинята Мохаве на практика сам по себе си е знаменитост в Instagram, където има собствен профил с 33 000 последователи. Сега този уникален имот е обявена за продажба с цена от 18 млн. долара.

Къщата е проектирана от Томас Осински и настоящия ѝ собственик Крис Хейнли, филмов продуцент. Най-забележителната характеристика на този дом с правоъгълна форма без съмнение са огледалата, с които е облицована.

Точно от този уникален елемент идва и името на дома, тъй като отразява пейзажа около себе си и изглежда сякаш изчезва.

Погледнато отвътре, огромните прозорци допълнително размиват разликата между вътрешното и външното пространство. Уникалният имот е с изложение на запад, така че хората вътре да могат да се насладят напълно на залеза в пустинята.

Вътре в къщата има 30-метров басейн по цялото протежение на всекидневната, който предлага невероятен изглед към заобикалящата пустиня. Освен с басейна, къщата с площ от над 500  кв. м разполага с четири спални, три бани и прожекционна стена с площ от 20 кв. м.

Местоположението на огледалната къща в до голяма степен недокоснатата я заобикаляща среда (тя е построена на парцел от 90 акра), единствено прави присъствието ѝ още по-поразяващо.

Според уебсайта на къщата това е най-големият частен парцел земя, граничещ с Националния парк Джошуа Три.