Имение в американския щат Тенеси, пострадало сериозно при пожар, намери купувач след само четири дни на пазара.

Предпремачът Майк Такур казва, че е купил имота, разположен на площ от пет акра, чиято обява е прегледана над 340 000 пъти в имотния сайт Zillow и е обявен за продажба с цена от 1.49 млн. долара.

В снимките на сайта бялата къща е обхваната от пламъци. Тя се продава след трагичен инцидент с пожар.

Това описание, както и снимките с пожара в имота, привличат вниманието на Такур и неговата съпруга, разказва той пред BBC.

Двойката е от Манчестър, Великобритания, но сега живее в Хюстън, Тексас с трите си деца. Те търсят жилище в района на Нашвил, Тенеси, когато се натъкват на обявата.

Такур насрочва оглед на дома преди обявата в Zillow да бъде споделена над 1 млн. пъти в Twitter, а само часове след огледа семейството се съгласява да подаде оферта за дома.

"Невероятно е, това е къщата на върха на хълма," казва той. "Търсехме нещо такова, което можем да ремонтираме и да превърнем в свой дом," допълва Такур. "Не съм сигурен, че очаквахме толкова ремонти, но решихме да се захванем с това предизвикателство."

Той не разкрива колко е платило семейството за имота.

Имението, което се намира в град Франклин на около 30 км от Нашвил, избухва в пламъци, докато вътре има строителен работник през миналия септември, според местната телевизия WZTV.

Покривът рухва под пламъците преди пожарникарите да успеят да потушат огъня, а работникът получава наранявания, които не са животозастрашаващи.

Огромната къща обаче има няколко предимства, заради които си заслужава домът да бъде спасен. Имението, което е построено през 1997 г., разполага с голяма открита кухня и двор с "нещо като частен парк ".

Към нея също така има къща за гости, която не е пострадала от пожара и в която Такур и семейството му ще отседнат, докато възстановят дома.

Имотният агент Пола Дювал казва, че не е имала представа, че имотът ще привлече толкова голямо внимание, когато пускала обявата. "Искахме да бъдем честни относно историята на дома," казва тя.

Пораженията не притесняват Такур и неговото семейство. Той казва, че за него това е почти благословия, защото сега ще се наложи да изтръгнат почти всичко и да възстановят дома по начина, по който искат да изглежда.

Неговата визия е за дом, който е по-скоро в английски стил и в който техните тийнейджъри ще могат да живеят, когато създадат семейства. 

Семейството планира да документира трансформацията в YouTube канала на Такур, където той вече пусна кратко видео с обиколка на изпълнената с отломки къщата.