ОББ и КВС Банк България намаляват таксите за преводи през дигиталните канали – онлайн и мобилно банкиране.

Клиентите-физически лица на двете финансови институции, които са част от белгийската КВС Груп, ще плащат 10% по-ниски такси за период от една година.

Намалението влезе в сила от 24 януари, като важи за таксите за междубанкови преводи в лева и евро (през БИСЕРА и SEPA), както и за всички вътрешнобанкови преводи в ОББ и КВС Банк, извършени от физически лица през мобилното или онлайн банкиране на двете банки.

Преводите, извършвани чрез дигиталните канали, са една от най-масово ползваните банкови услуги от физически лица през последните години, посочват от финансовите институции.

Около 98% от преводите, извършвани от физически лица в КВС Банк България и 93% от тези в ОББ, са през електронните канали.

ОББ

„Повече от година постоянно говорим за инфлация и скок на цените, но сега реално подкрепяме клиентите си, като намаляваме цените за една от най-ползваните банкови услуги – дигиталните парични трансфери за физически лица“, коментира Татяна Иванова, изпълнителен директор на ОББ с ресор дигитални канали, данни и операции.

„По този начин не само облекчаваме нашите клиенти, но и ще ги стимулираме да ползват електронните канали за банкиране, които са сигурни, значително по-евтини, пестят време и щадят околната среда.

Усилията ни са постоянни в тази посока, което е видно от факта, че ОББ е лидер по дигитализация за България към 2022 г., според проучване на Deloitte за зрелостта на глобалното цифрово банкиране“, допълва тя.

Освен електронните плащания, които са с по-ниски такси, клиентите на ОББ и КВС Банк България могат да плащат в дигиталните канали и битовите си сметки, без да им бъдат удържани такси.