Брайън Джонсън е на 45 години, но медицинските му тестове показват, че има сърце на 37-годишен и бели дробове на млад възрастен.

Джонсън е предприемач в сферата на биотехнологиите и се надява да надхитри естествения ход на стареене и да разполага с органите и здравето на 18-годишен, като се подлага на базирана на данни експериментална програма, която е нарекъл Project Blueprint.

Според публикация в Bloomberg за него, Джонсън може да похарчи до 2 млн. долара за тялото си тази година, а вече има ранни индикации за това, че вероятно е на път да отключи тайната към обръщането на процеса на стареене.

Резултатите от направените от лекари тестове на Джонсън предполагат, че той има сърцето на 37-годишен, кожата на 28-годишен и капацитет на белите дробове на 18-годишен, информира Bloomberg.

Програмата се ръководи от Оливър Золман - 29-годишен физик, който нарича себе си "лекар по подмладяване" и работи с екип от над 30 здравни експерти. 

Макар все още да е в експериментална фаза и да търпи постоянни корекции, здравната програма включва интензивен дневен режим от внимателно подбрани добавки, ястия, тренировки и множество тестове на тялото.

Денят на Джонсън, например, започва в 5 часа сутринта с две дузини добавки за всевъзможни здравни ползи. Сред тях са ликопен, метформин, куркума, цинк, а за здравето на мозъка и малка доза литий. 

Неговите хранения, които представляват смесица от твърди и меки храни, са вегански и са ограничени до 1 977 калории на ден.

Той тренира всеки ден, като има три високо интензивни тренировки на седмица и се подлага на кръвни тестове, ядрено-магнитен резонас и колоноскопия всеки месец, информира Bloomberg.

"Това, което правя, може да звучи крайно, но се опитвам да докажа, че саморазрушаването и западането на тялото не са неизбежни," казва Джонсън.

Всичките му усилия през 2021 г. водят до нещо, което той твърди, че е световен рекорд по епигенетично обръщане на възрастта с 5.1 години.

При определени аспекти от здравословното му състояние той демонстрира признаци на още по-ранна възраст. Лекарите твърдят, че Джонсън има ниво на възпаление на венците на 17-годишен, а устройство, което следи нивото на нощните му ерекции, показва, че то е като на тийнейджър.

Джонсън се надява да насърчи и други да се включат в неговата програма, превръщайки непреклонното си преследване на младостта в състезание.

Наскоро той създава уебсайт на име Rejuvenation Olympics, който показва класиране на "епигенетичните лидери," в което са включени 1 750 души по света, борещи срещу остаряването.

Джонсън в момента заема първото място.