Главният изпълнителен директор на хотелиерската верига Hilton Крис Насета казва, че продажбата на черното му Porsche 944 е най-доброто финансово решение, което е взимал.

Покупката на колата пък е най-лошото му решение, казва той пред CNBC.

Насета разказва, че като млад видял колата в автокъща, близо до дома му в Арлингтън, Вирджиния. Той плаща сумата от 20 000 долара за спортния автомобил, като част от средствата взима назаем.

„Почти фалирах. Харчех всичките си пари по тази тъпа кола“, казва 60-годишният Насета пред CNBC Make It.

Той печели по около 17 000 долара годишно по това време. Почти веднага след покупката се налага ремонт на автомобила за около 2 000 долара. Проблемите на колата обаче са по-големи, отколкото той може да си позволи.

Ето защо Насета продава машината само 18 месеца, след като я купува. Според него това е най-голямата грешка, която е правил в живота си, а Porsche-то е последната спортна кола, притежавана от него.

След продажбата Насета си купува семеен автомобил – Lexus, с който в следващите 16 години изминава около 200 хил. км. Днес той притежава и Ford Broncos от 1969 г. Колата е реставрирана в продължение на 2 години, тъй като е любимият му модел.

Спортните коли са често срещана покупка на звездите. Част от тях обаче съжаляват за похарчените средства на по-късен етап.

Бившият баскетболист от НБА Дуейн Уейд, например, разказва преди време пред Men’s Health, че най-добрият финансов съвет, който е получил някога, е да продаде 16-те си коли.

„Продадох всичките, без едно Audi Q8. Сред тях беше дори и един Maybach, който ми струваше по около 6 000 долара на месец, въпреки че почти не го карах“, казва той.