Двойка от Лас Вегас се влюбва толкова много в Италия след няколко почивки там, че решава да пресъздаде част от живописната страна в задния двор на своя дом

Част от тяхното уникално имение наподобява очарователна италианска уличка - с калдъръмена настилка, фонтан, масички за кафе и витрини на магазинчета.

Лара и Дейвид Стоун, които вече са разведени, са обявили за продажба своя дом с площ от 910 кв. м за 6.5 млн. долара.

Въпреки че двамата не са с италиански произход, те се вдъхновили да пресъздадат част от европейската страна след няколко посещения в Италия.

Тяхната версия на италианска улична носи името Via Di Pietra и е създадена преди повече от десетилетие, когато домът им се строи. Завършването на реновациите отнема близо две години.

Тази част от дома, в която сега е разположена улицата, е просто празно място, което двойката не иска да остави така. Майката на Мара дава предложение за стенопис, но двойката решава да стигне още по-далеч и да пресъздаде цяла улица. 

На земята е положена калдъръмена настилка, а витрините са нарисувани на стените, като дори поставят истински прозорци, за да създадат още по-реалистично усещане.

„Ресторантът“ с масички на улицата е кръстен Ristorante Jaredino на техния син Джаред. Прозорците му представляват плъзгащи стъклени врати, от които се влиза към мазето. 

Срещу него има „магазин за шоколад“ Allison Cioccolato - на името на дъщерята на двойката, а „магазинът за сирене и вино“ Chez Andre носи името на другия им син. 

Уличните номера на всяка от витрините пък са рождените дати на децата им. Къщата разполага и с мазе с винарска изба и киносалон с удобни кожени седалки.

Тъй като двойката вече не е заедно, те решават да продадат имота, след като и децата им учат в колеж и не живеят в него.