Поскъпването на биткойна от началото на тази година доведе до ръст на вложенията в крипто сектора от страна на институционалните инвеститори. Общите активи под управление на крипто фондовете са се повишили до 28 милиарда долара, което е с 43% повече от най-ниските им стойности през ноември 2022 г. Това се посочва в доклад на компанията за крипто инвестиции CoinShares.

Само за миналата седмица входящите потоци в инвестиционните крипто продукти са на обща стойност 117 милиона долара, което е най-високата им стойност от юли 2022 г насам, съобщава CoinTelegraph. 

От всички дигитални активи биткойнът е начело по популярност с 99-процентен дял от общите инвестиции. 

Данните от доклада на Coinshares показват, че има значителни регионални различия по отношение на произхода на инвестициите. Германия попада във фокуса през последната седмица, като генерира 40% от всички входящи потоци (46 милиона долара), следвана от Канада, САЩ и Швейцария, които бележат ръст съответно от 30 милиона, 26 милиона и 23 милиона долара.

За разлика от биткойна, базираните на Ethereum крипто инвестиционни продукти отчитат изходящ поток от инвестиции на обща стойност 2.3 милиона долара. 

Междувременно, инвестиционните продукти които инвестират в различни крипто активи отбелязват нетен изходящ поток за 9-та поредна седмица на обща стойност 6.4 милиона долара.

Блокчейн акциите отбелязват капиталов приток от над 2.4 милиона долара, но и в този сегмент настроенията остават поляризирани, като при част от компаниите се наблюдава връщане на инвеститорския интерес, докато при други отливът на капитали продължава.