Семейство Хънт е една от най-богатите фамилии в Америка. Голяма част от състоянието им идва от ранна инвестиция в петролната индустрия на Харолдсън Лафайет Хънт.

Той основава Hunt Oil Company през 1936 година. Хънт ползва печалбите, генерирани от компанията, за да инвестира в други сектори на икономиката. Сред останалите му начинания са издателството на вестници, козметични продукти и дори производството на пекани.

Хънт умира през 1974 г., като оставя на наследниците си богатство, оценено на между 2 и 3 млрд. долара.

Той имал 15 деца от три различни жени, според данни на сп. Forbes. Хънт учредява тръстове, които да управляват наследството на всяко от децата си.

Един от неговите синове Ламар Хънт е основател на Американската футболна лига. Той притежаваше Канзас Чийфс заедно с жена си Норма до смъртта си през 2006 г.

Днес Норма и децата им са наследниците на Канзас. Тимът триумфира за втори път в историята си и спечелиха тазгодишния Супербоул.
 

 

Семейството притежава и миноритарен дял от Чикаго Булс, който заедно с Майлъл Джордан в миналото спечели шест шампионски титли в НБА.

Те също така разполагат с голямо имотно портолио в Канзас, включващо и подземния бизнес център SubTropolis.

Сестрата на Ламар – Каролин, е основател на Rosewood Hotels & Resorts.

Брат им Уилям Гърбърт Хънт години наред беше начело на петролната компания Petro-Hunt. Днес той изпълнява ролята на съветник, а други членове на фамилията управляват компанията.

Друг от братята, Рей Лий Хънт е най-богат от всички. Той разполага със състояние от 5.2 млрд. долара и днес е председател на Борда на директорите на Hunt Consolidated.

Кларк Хънт, който е внук на Харолдсън Лафайет Хънт в момента е главен изпълнителен директор на Канзас Чийфс. Тимът се оценява от Forbes на 3.7 млрд. долара. 

По последни данни състоянието на фамилията Хънт се оценява на 15.5 млрд. долара. Тя е една от най-богатите в САЩ.