Японско архитектурно студио вложи изключително въображение в проектирането на къща в Токио - с радикално наклонена предна стена като нейна дефинираща характеристика.

Тази „изкривена“ стена има за цел да „се издига динамично от земята“, според архитектите, цитирани от Daily Mail.

Тунел през широката стена води посетителите до входната врата, като ги приканва да „напуснат обикновеното и да се насочат към необикновеното“.

Сградата е проектирана за манга художничка, нейния партньор и двете им домашни сови.

Архитектурната компания Tan Yamanouchi & AWGL казва, че жилището, което има традиционна японска дървена рамка, е замислено като „сграда, която се носи на няколко сантиметра над нашето ежедневие“.

Нетрадиционната форма на къщата е в хармония с дългия и тесен парцел, върху който е построена - тя е с размери 4.9 м ширина и 14.7 м дълбочина.

Според архитектите, художничката, поръчала дизайн на две нива, който включва два етажа отпред и три етажа отзад, има три основни искания преди старта на строителството.

Първо, къщата да служи и като нейно студио – функционално пространство за творческа дейност, срещи и интервюта с медиите. Второ, къщата трябва да бъде компактна и да не пропуска твърде много естествена светлина.

И най-важното - художничката казва, че се нуждае от дом, който вдъхновява творчеството й.

Снимките показват, че жилището е обзаведено в палитра от сив камък, дърво в топли тонове и сиви нюанси. Дървено стълбище води през имота, извивайки се покрай дървени рафтове за книги.

Това не е единственият иновативен дизайн, за който създателят на архитектурното студио мечтае.

Тан Яманучи стои и зад Manga Art Hotel в Токио - манга-тематичен концептуален хотел-капсула, в който гостите могат да разгледат 5000 манга публикации.

Те са поканени да се насладят на „безсънна“ нощ в хотела, прекарвайки ранните часове в разлистване на манга, вместо да наваксват пропуснатия сън.