Списание 9 месеца представи своята кампания Зелената стълба, насочена към опазването на околната среда.

Медията ще среща аудиторията си с представители на големи корпорации (и не само), спазващи стандарти за по-отговорен и по-устойчив бизнес.

Първата среща от поредицата е факт. Зелената стълба представя добрия пример по отношение на социалните, корпоративните и екологичните принципи в лицето на Aliaxis.

Историята на компанията започва в началото на 20-ти век в Белгия и Северна Франция, когато две семейства решават да обединят усилията си. Заедно, водени от обща визия за бъдещето, те постепенно изграждат глобалната компания, съществуваща днес.

Aliaxis има над 30 000 служители и 8.3 милиарда евро годишен оборот. Включва над 100 производствени фирми от Европа, Америка, Австралия и Южна Африка - производители на широка гама продукти с приложение в инфраструктурата и индустрията.

В Европа групата е представена в почти всички държави от търговски фирми, носещи същото наименование.

България не е изключение – основополагането на бизнеса датира от началото 80-те години, а през 2002 г. се превръща в категоричен лидер относно доставките на продукти, системи и решения от PE-HD за водоснабдяване и газоснабдяване.

dbr.bg-image


Компанията предлага и голямо разнообразие от специализирани, индустриални пластмаси, с приложение в различни промишлености и индустрии.

Зад дългогодишния успех на компанията в България стоят 15 служители (не твърде голям, но пък сплотен екип), които с гордост носят историята в себе си, едновременно припознавайки се и в модерното, устойчиво, зелено бъдеще, към което Aliaxis е започнала своето пътешествие. 

Александър Владов става част от екипа на компанията през 2013 г. – той успешно съчетава търговската дейност и маркетинговите активности в корпорацията. Ето какво разказа той пред колегите от списание 9 месеца: 

Действие с мисъл за утре

В Aliaxis непрекъснато търсим начини да подобрим нашите процеси и да направим дейността си по-устойчива. Извършваме редица оценки и активно си сътрудничим с различни институции и организации, благодарение на които можем да оценим влиянието на дейността ни над околната среда.

Абсолютно уверени сме, че са необходими спешни действия, ако искаме да избегнем изменението на климата, което е в пряка връзка със здравето на хората и бъдещето на планетата, като предприемем незабавни действия, които имат реално въздействие в краткосрочен и дългосрочен план.

Зелената стълба на 9 МЕСЕЦА - една стъпка по-близо до природата

Следване на ESG принципите - новите стандарти за по-отговорен и по-устойчив бизнес

Стремим се да внесем устойчивост, която да бъде ключова в процесите на Aliaxis. За тази цел допълнително внедряваме ESG критерии в нашите стандарти и процеси.

Тук е моментът да споделя за целта на компанията да използва четири пъти повече рециклиран материал в своите продукти до 2025 г., с ясната идея да бъдат достигнати 50% от максималното рециклирано съдържание, разрешено съгласно настоящите стандарти.

Визия за устойчиво бъдеще

Устойчивостта е жизненоважна част от нашата стратегия за растеж по две много прости, но същевременно изключително важни причини. 

Устойчивото функциониране е бизнес императив, чрез който да гарантираме непрекъснатото си развитие и да останем конкурентоспособни в сферата ни на работа, отговаряйки на нуждите и очакванията на всички заинтересовани страни – това са нашите клиенти, служители, партньори и не на последно място -- акционери.

Именно гореспоменатите действия ще ни позволят да дадем своя принос в решаването на екологичните и социалните проблеми, пред които е изправена нашата планета – приемаме това за мисия и отговорност.

Целеносочени инвестиции

За да изпълним със смисъл и видими резултати нашето пътешествие към устойчиво бъдеще, чрез участието и приноса на всички служители, ние не само обучаваме хората на работното място, но също така си сътрудничим с външни треньори и ментори, които използват специализирани и професионални техники.

Един от многото примери за идентифициране на допълнителни възможности и действия за намаляване на вредните емисии е провеждането на задълбочени анализи и оценяване на енергийните консуматори, както и провеждане на обучения във всички производствени обекти на Aliaxis по света.

И така, може би не е нужно да бъда многословен, вярвам, че щрихирах ярките акценти, свързани с темата, и не на последно място - за финал, пожелавам успех и съмишленици на инициативата.