Отдалечена вила, наречена „една от най-самотните къщи във Великобритания“, се продава за 56 хиляди евро, защото е толкова отдалечена, че никой не се интересува от нея.

Number 3 Blea Moor Cottages се намира в една от най-отдалечените части на Йоркшир Дълес, а бъдещите й собственици ще трябва да вървят пеша 20 минути, за да стигнат от нея до паркинга.

Имотът първоначално е обявен да продан миналото лято на цена от 340 хиляди евро, но поради уникалното му местоположение исканата цена впоследствие е намалена до 280 000 евро, а след това и още.

Вилата се нуждае от цялостен ремонт - с олющена боя от стените, следи от влага и дупки в пода, посочва Daily Mail.

Но тя се намира на маршрута Three Peaks Challenge, както и на железопътната линия Settle to Carlisle, така че е подходящо място за настаняване на туристи.

Къщата на бившия железничар от 1940 г. е една от трите в имота, като останалите са разрушени. Пощенският адрес е Чапъл ле Дел - селце в енорията Ингълтън, Северен Йоркшир. Имотът се намира на 19 км от град Хаус и на 11 км от Ингълтън.

Построена е от железопътните компании, които управляват близката жп линия Сетъл до Карлайл. Къщата се състои от кухня, всекидневна, килер и антре на долния етаж, както и три двойни спални с баня.

Предишният собственик използва ветрогенератор за елестричество, газови бутилки за готвене и печка на дърва за отопление. Имотът не разполага с водоснабдяване и канализация.

Той обаче има сериозен потенциал като ваканционна къща, тъй като районът е туристически.