До всички любители детективи, почитатели на железниците и фенове на ретро влаковете - това е за вас.

Ново еднодневно пътуване със „загадъчни убийства“, наречено Dead on Time, ви води до най-луксозния влак в света - Belmond British Pullman, предлагайки ви да преживеете британски трилър в стил 50-те години на миналия век.

Тръгвайки от лондонската гара Виктория в 11 сутринта и връщайки се в 16:00 часа, влакът се движи до крайбрежието на Кентиш и обратно, без да спира.

По време на пътуването пътниците измислят улики и взаимодействат с актьори – всичко това, докато пируват с петстепенно меню на фона на гледките към тучната зелена природа.

По същество това е мистерия, подобна на „Убийство в Ориент Експрес“ на Агата Кристи, която няма как да бъде по-забавна.

Завладяващото театрално изживяване започва още преди да се качите на влака в специалния салон на British Pullman на гара Виктория, където трио от ретро музиканти прави буги-вуги изпълнения на модерни мелодии.

След като гостите се настанят удобно в креслата край масите за хранене за двама души (или в някое от частните четириместни купета), облечени в ливреи стюарди с бели ръкавици разливат алкохол в кристални чаши.

След това влакът излиза от гарата и се насочва към 50-те години на миналия век, посочва T+L.

Десет актьори преминават през вагоните един по един, за да разкажат историята на едно вълнуващо „убийство“, като всеки дава улики, поставя капани и измисля сюжетни обрати.

Пътниците трябва само да си приготвят химикалите, тъй като случаят е сложен, но има илюстровано списание в ретро стил, което служи като ръководство за състава от герои.

Това не е пиеса: гостите се насърчават да взаимодействат с актьорите.

Убийствените мистерии могат да бъдат малко кичозни, разбира се, но няма нищо нискобюджетно в тази продукция, създадена в сътрудничество с Private Drama Events.

Актьорите са от Уест Енд (отговорът на Лондон на Бродуей), а прическите, гримът и гардеробът изглеждат излезли направо от златния век на Стария Холивуд - с лек английски привкус.

Въпреки че е лесно да се увлечете в британските мелодрами, гледките към провинцията са също толкова завладяващи - както и обядът. Главният готвач на British Pullman Джон Фрийман се фокусира върху внимателно подбрани доставчици и местни продукти.

Dead on Time ще се провежда на всеки две седмици от сега до декември 2023 г. Цената на човек започва от $640.