Рапърът Шон “Диди” Коумс все още плаща цената за това, че е използвал част от песента на групата The Police “Every Breath You Take” и тя не е никак малка.

Изпълнителят, който използва мелодията на песента за своя хит от 1997 г. “I’ll Be Missing You”, посветена на покойния Notorious B.I.G., написа в Twitter, че все още плаща на фронтмена на Police Стинг по 5 000 долара на ден.

Диди направи това уточнение, след като в социалната мрежа отново се появи клип от 2018 г. от подкаста “The Breakfast Club”, в който Стинг казва, че рапърът ще плаща по 2 000 долара всеки ден “до края на живота си” за това, че е използвал песента.

“Не, 5 000 долара на ден. Любов за моя брат Стинг”, пише Диди под клипа.

Това не е първият случай, в който сделката между двамата музиканти попада в новините. През 2003 г. Стинг заяви пред Rolling Stone, че когато Елтън Джон чул “I’ll Be Missing You”, му казал “Ще бъдеш милионер!”

“Използвах постъпленията от песента, за да платя висшето образование на няколко от децата ми,” се пошегува Стинг тогава. “А ние с Диди все още сме добри приятели.”

Дори и ако Диди плаща на Стинг по 5 000 долара на ден, или общо 1 825 000 долара годишно, това едва ли се отразява особено много на портфейла му.

От Forbes изчисляват, че той е заработил 90 млн. долара само през 2022 г., благодарение отчасти на партньорството си с водка Ciroc, а през 2019 г. изданието оцени състоянието му на 740 млн. долара.