На тазгодишното търговско изложение BAU, което ще се състои от 17 до 22 април в Мюнхен, Hörmann ще очаква своите посетители и ще представи многобройни нови и усъвършенствани продукти в зала B3 на щанд 302.

„След отмяната на изложението през 2021 г. поради пандемичната обстановка с нетърпение очаквам BAU 2023. Въпреки че дигиталните концепции работят добре, ние все още вярваме в пряката комуникация и личния контакт.

Международната професионална аудитория ще може да види на място многобройните ни продуктови новости и ще можем да разговаряме лично с тях. Това създава винаги една много специална атмосфера“, споделя Мартин Й. Хьорман, съдружник в Групата Hörmann.

Водещата тема на BAU 2023 е „Предизвикателството наречено изменение на климата“. Hörmann също се изправя пред предизвикателствата в продължение на много години и като семейна фирма е особено наясно с отговорността си за бъдещите поколения.

Предприетите през годините мерки в областта на опазването на околната среда и климата ще бъдат последователно продължени и разширени през 2023 г.

Това включва и разширяване на предложенията в дигитална форма на щанда на Hörmann с цел намаляване на употребата на хартия. Допълнителна информация ще бъде обявена в началото на изложението.

Hörmann представя още един акцент в областта на вратите за частно жилищно строителство. Новите повърхности, дизайни и модели на вратите ще разширят гамата от външни врати и дървени интериорни врати.

Основният акцент е върху здравината на повърхностите, както и върху възможностите за дизайн. За първи път на щанда на Hörmann ще бъдат изложени и летящи врати от гамата на фирма Grothaus, която беше придобита през лятото на 2022 г.

Нововъведенията се допълват от редица усъвършенствани продукти в областта на пожароустойчивите врати и каси.

На изложението BAU Hörmann ще представи за първи път и новите системи за съхранение – къщички за градински инструменти и навеси за дърва за камини – и ще представи следващите стъпки на бъдещи иновации в тази продуктова област.

Нововъведения има и в областта на системите за контрол на достъпа, като бариери, касови автомати и съответните опции за управление и контрол. Освен това ще бъдат показани и иновативни продуктови решения в областта на индустриалните врати и товаро-разтоварната техника.

В края на 2021 г. Hörmann придоби Transdek, производител на специални решения в областта на товаро-разтоварната техника.