Бившият баскетболист на Лос Анджелис Лейкърс, Ню Йорк, Орландо, Вашингтон и Хюстън Тревор Ариза е похарчил голяма част от спечеленото по време на кариерата си.

Данни на Spotrac сочат, че той е заработил съвкупните 116.8 млн. долара. През миналата година той беше освободен от Ел Ей Лейкърс и оттогава не се е състезавал.

Пред съда той моли за по-ниска издръжка за децата си, тъй като се опитва да намали месечните си разходи.

Ариза е заявил, че вече не може да си позволява луксозния начин на живот, който е водил до момента, тъй като е безработен и без месечни приходи.

Спортистът и съпругата му Бри Андерсън са в процес по развод. Съдът ще трябва да определи месечната сума, която Ариза да плаща за издръжка на двете им деца.

Според Андерсън, издръжката трябва да е доста висока, за да могат децата му да продължат да водят екстравагантния начин на живот, който са имали до момента.

Според информация на RadarOnline, Андерсън обявила, че по време на брака си са разполагали с частен готвач, имение с 5 спални и 7 бани в Плая Виста, инвестиции в бизнеси и имоти, както и Rolls Royce.

Въпреки че Ариза твърди, че в момента няма приходи, Андерсън посочва, че той има спестявания за милиони, както и имоти, които могат бързо да бъдат продадени.

Според Ариза, единствените му приходи, които получава, са 4 000 долара месечно от наеми. Наскоро той получил и еднократно плащане от 400 000 долара от НБА.

Пред съда Ариза посочил, че плаща и по 13 000 долара месечна издръжка за другите си деца, както и съществени разходи, които цели да намали.
 
Той посочил месечни разходи от 13 000 долара за ипотеки, 1 400 долара за поддръжка, 8 900 долара за детегледачки, 1 500 долара за храна, 3 000 долара за храна в ресторанти, 800 долара за пране и химическо чистене, 3 500 долара за дрехи, 3 200 долара за образование за децата, 14 000 долара разходи за коли и 19 хил. долара други месечни разходи.

Сред другите разходи попадат по 4 000 долара за личния му асистент, 5 700 долара за баскетболни уроци на децата, 400 долара за масажи, 500 долара за уроци по бокс, 900 долара за маникюри и педикюри и 2 500 долара за приятелката му.

„В момента съм в процес по намаляване на месечните ми разходи, тъй като съм безработен и не мога да продължа да водя предходния ми начин на живот“, посочва в изявление пред съда Ариза.

Скорошно проучване показва, че 60% от бившите спортисти фалират до 5 години, след като приключат със спортната си кариера.