McDonald's обновява основните елементи в менюто си - седмици след масово корпоративно преструктуриране в отговор на предизвикателствата, отправени на компанията от все по-популярните вериги за бързо хранене, като Five Guys и Shake Shack.

Гигантът за бързо хранене посочва, че ще направи ъпгрейт на рецептите на класическия и двойния си чийзбургер, хамбургера и своя емблематичен Big Mac, за да станат „по-добри“, отколкото някога са били.

Промените ще включват по-меки хлебчета, нов дизайн на сандвичите, за да поберат повече сирене, както и добавене на лука, докато бургерите все още са на скарата за карамелизиран аромат. Big Mac пък ще се сдобие с повече сос, съобщава Daily Mail.

Новите рецепти вече са пуснати на определени световни пазари, а в САЩ се предлагат в райони от Западния бряг. Компанията посочва, че до 2024 г. ще бъдат стандартни в цялата страна.

Промените следват по петите вече направените реорганизации в политиката на компанията, като консолидиране на менюто в международен план, големи рекламни кампании с участието на звезди и автоматизиране на драйв-тру ресторантите.

За да продаде новите си бургери, McDonald's въвежда отново Хамбурглара, който не е виждан в класическата си форма от около двадесет години.

Компанията ще го използва, за да информира клиентите, че новите бургери са налични в техните градове.

„Когато забележите неговия прословут нос и раирани дрехи във вашия град, ще знаете, че можете да се отправите към местния McDonald's, за да се насладите на нашите най-добри бургери“, се казва в изявление на веригата.

В началото на април McDonald's прибегна до мащабни съкращения на служители в рамките на корпоративно преструктуриране, предназначено да спести разходи. Сред съкратените бяха висши служители, които работеха за компанията от десетилетия.