“ESG отдавна е в нашето ДНК”, това заяви Христо Христов, изпълнителен директор на Дарик радио, описвайки семейния си бизнес по време на откриването на първата конференция на Darik Business Review за годината ESG - Investing in our future.

Христо Христов обясни, че става дума за специалния завод за биомаса Перпетуум-мобиле.

“Когато ходим на шведска маса и цялата тази храна, която не се изяжда, я изхвърляме. Затова решихме да направим завод и цялата храна, която остава от масите в Албена, се кара в завода.

Там се компостира и започва да отделя енергия. Енергията я продаваме на фермерите, които си обработват нивите, а после остатъка от храната го даваме за тор”, поясни още Христов.

По думите му това е начинът курортът да не изхвърля отпадъците от храната, която остава и това е пример, който “ми се ще да се прилага все повече от хотелите”.

“Важно е да се грижим за храната, която е един от основните източници на въглероден диоксид”, обобщи Христов. 

Представители на 13 водещи компании и организации дискутират създаването и прилагането на ESG политиките от бизнеса у нас по време на първата конференция на Darik Business Review за 2023 г. ESG - Investing in our future.

Програмата на събитието, което продължава в зала Васил Левски в Hyatt Regency Sofia, можете да откриете тук.

Конференцията се осъществява с подкрепата на Yettel, ОББ, Филип Морис България, Кока-Кола ХБК България, Аксенчър България, Кауфланд България, Летище София и Българска фондова борса.