Полети до нови дестинации планира летище Пловдив.

В момента ръководството на аеропорта води преговори с Ryanair за стартиране на полети до някои от дестинациите, до които се е пътувало преди години, съобщи председателят на Съвета на директорите Дойчин Ангелов.

Работи се върху възможностите за полети до Милано, Франкфурт и Брюксел. Преговори са водени и за увеличаване на дестинациите, предлагани от Wizz Air от и до летище Пловдив.

"Планираме за зимното разписание на 2023 г. три нови дестинации - Виена, Варшава и Рим или Милано, както и възможността за възобновяване на полетите до Дортмунд.

Очакваме също и условията, на които трябва да отговаря летището за базиране на самолет на Wizz Air, което ще увеличи значително дестинациите, които ще предлага летище Пловдив", обясни изпълнителният директор на аеропорта Красимир Пешев.

За тази година летището отчита и голям интерес към летните чартърните програми. Към този момент заявените полети са 164, за сравнение през 2022 г. летният чартър е бил от 35 броя полети.

От ръководството на аеропорта отчитат като много успешни и полетите до Истанбул с Pegasus Airlines.

"Редовните полети от Истанбул до Пловдив и обратно два пъти седмично се изпълняват от февруари месец. Цената на билетите е много атрактивна, като въздушната връзка създава огромни възможности за жителите на региона на Пловдив", заявява още Пешев.