Индексът на сините чипове на Нюйоркската фондова борса Dow Jones приключи вчерашната сесия с понижение от 1.01%, затваряйки под 50-дневната си средна пълзяща стойност за първи път от 30 март.

S&P 500 изгуби 0.6% за деня, докато технологичният Nasdaq приключи вчерашната сесия с понижение от 0.2%, след като опасенията относно евентуален фалит на САЩ натежаха над инвеститорските нагласи през деня.

Разочароващите тримесечни резултати и по-ниската прогноза за представянето през цялата година на Home Depot, която е част от Dow Jones, също допринесоха за слабото представяне.

На икономическия фронт, продажбите на дребно за април бяха по-слаби от очакваните.

Днес фючърсите на трите индекси отчитат леки повишение - на фона на очакванията за преговорите около тавана на дълга на САЩ.

Президентът Джо Байдън и председателят на Камарата на представителите в Конгреса Кевин Маккарти се доближиха до сделка, с която страната ще избегне изпадането в просрочие по задълженията си.

След едночасови преговори вчера, Маккарти заяви, че двете страни остават далеч от споразумение за вдигане на тавана на дълга.

Той обаче допълни, че е възможно сделка да бъде сключена до края на седмицата и че не е толкова трудно да се стигне до споразумение.

На валутните пазари днес доларовият индекс бележи минимално повишение до 102.61 пункта, доближавайки се до петседмичния си връх от 102.75, достигнат в понеделник.

Японската йена поевтинява с 0.05%, до 136.47 спрямо долара, докато британският паунд отстъпва с 0.04% за деня, до 1.248 долара.

Фючърсите на щатския лек суров петрол бележат лек ръст от 0.06% до 70.90 долара за барел, докато тези на брента отчитат повишение от 0.12% до 75.00 долара за барел.

Преди това изненадващо увеличение на петролните щатски запаси предизвика опасения относно търсенето на фона на по-слабите от очакваните икономически данни от САЩ и Китай, които са най-големите потребители на суровината в света.

Цената на златото остава без промяна, след като отстъпи от ключовото ниво от 2 000 долара за тройунция в предходната сесия. Спот цената на метала за последно беше на ниво от 1 991.41 долара за тройунция.