Актьорите Бен Афлек и Мат Деймън не само са споделяли обща банкова сметка, но и фалират заедно, пише CNBC.

По време на участие в популярно телевизионно шоу Афлек е попитан за общата им сметка.

„Получавахме различни роли, след което направихме и реклама за Burger King. Всичките пари отиваха в общата ни сметка", спомня си той. 

Афлек казва, че двамата държат парите си общо и по времето, по което живеят в Лос Анджелис, където работят по сценария на филма, който ги прави известни – „Добрият Уил Хънтинг“.

Актьорите продават сценария за 600 000 долара и мислят, че са осигурени до края на дните си. „Мислех, че всичките ми желания ще са задоволени и няма да има нужда да работя повече през живота ми. Бяхме богати. Завинаги,“ казва Афлек.

Двамата разделят парите, но след плащането на данъци и комисиона на агента остават с по 110 000 долара. „Всеки от нас си купи Jeep Cherokee за 55 000 долара и по сметките ни останаха още толкова“, допълва Афлек.

Въпреки намаляващите средства, те решават да наемат къща, в която да се отдадат на купони. Плащат по 5 000 долара месечен наем и след около 6 месеца са фалирали, спомня си още той.

Актьорите обаче не остават без пари дълго време. Филмът прави истински фурор и им носи няколко награди Оскар.

Според данни на Forbes, Афлек днес печели средно 55 млн. долара на година. Деймън също печели милиони, което наскоро му позволи да купи най-скъпия имот в Бруклин.