Изминаха пет години, откакто проектът Рома да се сдобие с нов модерен дом си проправя път през бюрократичните лабиринти в местната управа на Рим, но най-после строителството на стадиона дойде на дневен ред и през 2027 г. "джалоросите" трябва да играят на техния нов дом, пише dsport.bg.

Кметът на Рим Роберто Гуалтиери в интервю за "Матино 5" определи график, според който новият стадион трябва да започне да се строи през следващата година и да бъде завършен след три години, за да може Рома да се премести в дома си за начало на новия сезон от август 2027г.

Рома ще разпродаде Олимпико за финала на Лига Европа - вече са закупени 50 000 билета

„Целта е Рома да играе на новия си стадион през 2027 г., годината, в която ще празнува стогодишнината си“, каза Гуалтиери.

„Вече сме определили графика за изграждане на съоръжението и след като проектът премина през градския съвет като въпрос от обществен интерес, сега сме в позиция на завършен проект, който ще получи зелена светлина и началото на строителството трябва да бъде в края на 2024 г. и ако всичко се спазва както трябва, срокът е 2027 г., за да бъде направено всичко. В клуба работят нонстоп по проекта“, допълни той.