Kaufland България спечели най-много отличия в тазгодишното издание на конкурса „Компания на годината“ и получи Гран При за ТОП компания на 2023 г.

Наградите, организирани от списание и клуб Business Lady, се връчват за изключителен принос на компаниите или мениджърите от различни сектори и в различни категории.

Цел на конкурса е да даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и развитие на човешкия капитал, както и да поощри предприемачеството.

Kaufland България получи общо четири първи места в конкурса. Компанията беше отличена за бранд №1 в сектор „Търговски вериги“, за своята One Stop Shopping концепция в категория „Иновативни концепции“, беше обявена за „ESG лидер“, а Милена Караилиева - директор „Човешки ресурси” в Kaufland България, получи приза „HR на годината“.

С отличието в категория „Търговски вериги“ Kaufland България затвърди позицията си на най-успешната и динамично развиваща се компания в ритейл сектора у нас.

През 2022 г. веригата за поредна година се нареди в Топ 10 на най-големите компании и отчете годишни приходи от близо 1.9 млрд. лева.

Освен ритейл лидер, Kaufland е сред най-големите и желани работодатели. Към края на 2022 г. екипът наброява над 6600 служители.

Стремежът Kaufland да бъде за тях най-доброто място за работа и кариера в България е част от всекидневната работа на директора „Човешки ресурси“ в компанията Милена Караилиева. Затова неслучайно тя беше отличена за „HR на годината“.

Благодарение на редицата нововъведения и иновативни решения в развитието на своята One Stop Shopping концепция, Kaufland България беше наградена и в категория „Иновативни концепции“.

Веригата развива One Stop Shopping концепция с основната цел да превърне магазините си в мултифункционални търговски центрове, като само за последните две години в това са инвестирани над 40 млн. лева.

На награждаващата церемония Kaufland получи награда и в категория „ESG лидер“ за своите значими действия по отношение на ефективно използване на ресурсите, намаляване на екологичния отпечатък и насърчаване на клиенти, партньори и доставчици към поведение, свързано с опазване на околната среда.