Най-новото допълнение от страна на Бруклин към силуета на Ню Йорк - Brooklyn Tower, предлага на жителите си нещо уникално.

93-етажната жилищна сграда с височина 325 метра в центъра на Бруклин - първият супервисок небостъргач в квартала, е дом на Sky Park.

Пространството на 66-ия етаж на сградата ще предлага баскетболно игрище, обособено пространство за кучета и детска площадка.

На 192 метра над земята, това са най-високо разположените съоръжения от този вид в Западното полукълбо, според стоящата зад сградата компания JDS Development Group.

Те ще бъдат отворени за посетители през 2024 г., като са разположени на етаж, обикновено оставащ празен от архитектурни съображения.

Посетителите на Sky Park могат най-пълноценно да се насладят на съоръжението през по-топлите и безветрени дни на годината. „Издръжливите нюйоркчани“ обаче ще могат да го използват„през повечето време“.

Това не е първото забележително баскетболно игрище, зад което стои екипът на SHoP - от 2010 до 2012 г. те проектират световноизвестния Barclays Center в квартала. Той е дом на Бруклин Нетс и се намира на малко повече от 10 минути пеша.

В района се е помещавала Dime Savings Bank. JDS Development Group купува сградата на неработещата неокласическа банка през 2016 г. за 95 млн. долара, за да я преустрои в приземни търговски площи в непосредствена близост до супервисоката сграда, която започва да се строи през 2018 г.

Жителите на Brooklyn Tower започват да се местят в сградата на стойност 750 милиона долара по-рано тази година, докато удобствата и довършителните работи все още са в ход.

Сградата има поразителен ефект върху архитектурата на квартала - от голямата височина през смелия й екстериор до набраздената черна фасада от неръждаема стомана.

А гледките от Sky Park са несравними - към силуета на Манхатън и Атлантическия океан.