Всички модели автомобили с двигатели с вътрешно горене на Lamborghini са продадени до края на производствения им цикъл, заявява в интервю за вестник Die Welt главният изпълнителен директор на компанията, която преминава към хибридни модели.

Поръчките за моделите Hurucan и Urus са запълнени, което слага край на производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене, казва Щефан Винкелман, главен изпълнителен директор на подразделението на Volkswagen.

От Lamborghini обявиха през миналия юли, че ще инвестират най-малко 1.8 млрд. евро в производството на гама от изцяло хибридни автомобили до 2024 г. и още средства, за да представят първия си напълнo електрически модел до края на десетилетието.

Винкелман казва пред Die Welt, че моделите с двигатели с вътрешно горене ще бъдат заменени от plug-in хибриди през 2024 и 2025 г., допълвайки, че очаква хибридният модел Revuelto да бъде разпродаден до края на 2025 г.

Производителят на луксозни спортни автомобили отчете рекордни продажби през миналата година и се цели в "много добри резултати" и през тази година, допълва Винкелман.