Животът може да бъде доста досаден, ако работим дълги часове всеки ден, оставяйки настрана нашите хобита, приятели и дори семейство.

Да не забравяме времето, което прекарваме в трафика, за да стигнем до работа и след това да се върнем у дома.

Някои работещи обаче избират по-малко конвенционално транспортно средство, за да изпълняват ежедневната си рутина.

София Челентано получава предложение за стаж в престижна компания в Нюарк, Ню Джърси, само на 8 км от Ню Йорк. Тя приема, въпреки един очевиден проблем - тя живее в Чарлстън, Южна Каролина, на повече от 1 600 км разстояние. Голяма дилема за младата жена.

Вероятно си мислите, че най-разумното нещо в този случай, ако приеме работата, би било да се премести в Нюарк или поне в Ню Йорк, за да бъде близо до офиса и да спести време и пари.

Решението на София, станало особено популярно в социалните мрежи, обаче не е това. Тя решава да пътува със самолет до работа, разказва Bright Side.

@sophiacelentano48 plot twist the real reason I travel every week is bc it’s my therapy #supercommuter #commutingbyplane #foryou #fyp ♬ original sound - GoAnnieWhere

Първоначално става в три сутринта, за да бъде на летището в пет, след което прекарва два часа във въздуха, а до работното си място се придвижва с Uber.

Днес тя вече се събужда с половин час по-късно - в 3:30 сутринта, успявайки да спазва графика си. Грабва чантата си, удобни дрехи, кафе и обяд. По време на пътуването редактира видеоклипове за своя TikTok профил и YouTube канала си.

Трябва да уточним, че София ходи в офиса само веднъж седмично, работейки дистанционно през останалата част.

Работното й време продължава до пет следобед, а полетът й за вкъщи излита в девет вечерта. На следващия ден тя може да спи малко по-дълго, ставайки в осем, за да започне деня си.

София признава, че много от последователите й се интересуват от финансовия аспект. Разкрива, че винаги купува билетите си четири седмици предварително, за да са по-евтини.

Те струват около сто долара - същата сума пари, която би похарчила, за да се придвижва с Uber, ако живееше в Ню Йорк. Да не забравяме хилядите долари, които би струвал наемът й.

Днес София живее с родителите си, въпреки че понякога пътува до Вирджиния, за да остане с приятеля си.

Жената казва за работата си: „Тя ми осигури много добър баланс между работа и личен живот. Мога да живея, където поискам това лято - да съм вкъщи с родителите си, да се виждам с гаджето и приятелите си и така ми харесва.“

Младата жена споделя с последователите си, че е приела работата, само защото е за десет седмици. Тя признава, че вероятно е цяла да я откаже, ако се е касаело за по-дълъг период, но днес очаква с нетърпение работния ден, за да се отправи отново към летището.