Ръководителят на инженерния отдел на приложението за търговия на борсовите пазари Robinhood Сурабхи Гупта напуска компанията, информира Buisness Insider.

Миналия месец съоснованата от българина Влад Тенев компания освободи 150 служители, но изтекъл аудиозапис разкрива по-мащабни съкращения.

Компанията също така е направила съкращения чрез преструктурирания в свои екипи по наемането на служители, инженерна дейност и обработка на данни.

Сурабхи Гупта, която бе старши вице-президент по инженерната дейност от май 2022 г., e обявила напускането си в сряда. Оттеглянето на Гупта идва след оставките на други технологични лидери като Йеспер Йохансон, който отговаряше за сигурността и IT дейностите, според запознат източник. Йохансон потвърди за напускането си в LinkedIn.

"Нашата ръководна структура има повишена отчетност и ефективност и ние продължаване да разчитаме на този дизайн," е заявил говорител на Robinhood. "Имаме силен ръководен екип и сме уверени в пътя, по който върви компанията. Благодарим на Сурабхи за нейния принос и ѝ пожелаваме всичко най-добро."

Миналия месец Robinhood е освободила 150 служители на пълен работен ден в три свои структури, според вътрешно уведомление, с което са се запознали от Business Insider. Тези съкращения бяха публично оповестени, но аудиозапис от вътрешна среща в компания разкрива, че те са по-мащабни.

Джейсън Уорник, който е главен финансов директор на компанията, обяви, че Robinhood е направила съкращения посредством реорганизации в още няколко свои екипа.

По изчисления на Business Insider, след съкращенията екипът, който отговаря за сигурността на приложението, е намалял наполовина в сравнение с ноември 2021 г., когато след хакерска атака изтекоха данните на 7 милиона потребители на Robinhood. Говорител на компанията е оспорил това твърдение, без обаче да предостави информация за размера на екипа.