Германската компания за доставка на храна Delivery Hero обяви, че придобива изцяло своето подразделение в Саудитска Арабия в сделка на стойност 297 млн. долара.

Компанията обяви, че е купила останалия 37-процентен дял в HungerStation, която управлява Delivery Hero в Саудитска Арабия, като сделката е опит от страна на базирания в Берлин доставчик на храна да разшири присъствието си на пазара в Близкия изток.

“Ние вярваме в амбицията и потенциала на Визия 2030 на Кралство Саудитска Арабия и сме ангажирани с това да допринесем за този продължаващ успех чрез HungerStation,” заяви Никлас Остберг, главен изпълнителен директор и съосновател на Delivery Hero.

Това е една от най-големите компании за доставка на храна в Европа с пазарна стойност от 10 млрд. долара.

Компанията има известни проблеми на пазара в Германия, от който беше принудена да се изтегли през декември 2021 г., след като изгуби в полза на базираната в Нидерландия Just Eat Takeaway.com.

Доставките на храни са силно конкурентен сектор с множество компании, които развиват дейност. Това доведе до неизбежна консолидация, като различни компании придобиха конкуренти с цел разрастване.

HungerStation свързва над 10 000 партньори, в това число ресторанти и хранителни магазини, с клиентите, се казва в изявлението на Delivery Hero.

Сделката ще помогне на компанията за изграждането на по-силни връзки с HungerStation и останалата част от портфейла на компанията, допълват от Delivery Hero.