Базираната в Мюнхен компания Automobili Pininfarina ще представи първия в света чисто електрически хипер роудстър по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей.

Превозното средство, наречено B95, е базирано на дизайнерската концепция на компанията PURA Vision, като първите производени бройки се очакват през 2025 г., съобщава електронното издание Benzinga.

Само 10 броя B95 ще бъдат направени за колекционерите по целия свят, като цените им ще започват от 4.4 милиона евро, се казва в изявление на компанията. Всяко от тези превозни средства ще бъде уникално.

Началната цена на автомобила е по-висока от тази на настоящия "крал" на електромобилите Aspark Owl, струващ 4.2 милиона долара.  По всяка вероятност B95 ще бъде и най-скъпият електромобил в света като цяло. 

На автомобилната седмица откритият автомобил ще бъде представен заедно с Battista Edizione Nino Farina hyper GT и дизайнерската концепция PURA Vision.

Корпусът на уникалния B95 е в цвят Bronzo Superga, който изглежда златен през деня и придобива бронзов оттенък през нощта. Алуминиевите джанти са решени в матово черно, а седалките са в светлокафява устойчива луксозна кожа.

Суперавтомобилът ускорява до 100 километра в час за по-малко от 2 секунди и има максимална скорост над 300 км/ч.

Automobili Pininfarina е подразделение на индийската Mahindra & Mahindra Ltd.