В продължение на повече от век три поколения от фамилията Бухерер изграждат една от най-ексклузивните компании за продажба на часовници и бижута в света, печелейки за клиенти най-известните и богати хора на планетата.

В края на миналата седмица 87-годишният Йорг Бухерер се съгласява да продаде Bucherer AG на Rolex, изненадвайки цялата индустрия. Швейцарският милиардер е внук на основателя на компанията Карл Бухерер.

В магазините на Bucherer AG в последните над 130 години се продават бижутерийните колекции на Peekaboo, Lacrima, Vivelle, Pastello, Variato и Dizzler, както и часовници на марките Rolex, Carl F. Bucherer, Cartier, Chopard, IWC, Longines, Piaget, Tag Heuer, Tudor и други.

От двете компании не оповестяват стойността на сделката. Според анализатора на Vontobel Holding Жан-Филип Бертчи, годишните продажби от 100-те магазина на Bucherer се равняват на около 2 млрд. швейцарски франка, или около 2.3 млрд. долара, което означава, че компанията се оценява на около 4.6 млрд. долара. 

Бертчи е на мнение, че продажбите от страна на Bucherer съставляват 5% от общите на Rolex.

От официалното прессъобщение на Rolex става ясно, че компанията се е съгласила да придобие 135-годишната Bucherer заради „липсата на преки наследници“.

Чрез придобиването на Bucherer, Rolex получава сериозно присъствие в продажбите на дребно. До този момент компанията притежаваше само един собствен магазин, намиращ се в Женева.