Един от най-известните анализатори, следящи Apple - Мин-Чи Куо, е на мнение, че компанията ще започне „масови доставки“ на новия си модел iPhone 15 Pro Max още през настоящата седмица.

Куо също така прогнозира по-високи доставки, в сравнение с други анализатори, които наскоро понижиха очакванията си.

„Пазарът очаква доставките на iPhone 15 допълнително да се понижат заради проблеми с веригата на доставките. Моите очаквания са, че компанията ще достави 80 млн. смартфона, но забавяне ще има най-вече при iPhone 15 Pro Max“, казва той.

Преди седмица от 9to5Mac цитираха друг анализатор, според когото доставките на iPhone 15 Pro Max могат да се забавят с около 3-4 седмици.

Двама пазарни анализатори прогнозираха в последните дни по-ниски доставки на новите модели iPhone. Джеф Пю намали очакванията си от 83 млн. на 77 млн. броя, докато от японската банка Mizuho свиха прогнозата си до 73 млн. единици, или с 11 млн. броя по-рано.

Най-популярните смартфони

Прогнозата на Куо до края на 2023 г. е за доставката на 80 млн. единици, а за цялата 2024 г. очакванията са му за 250 млн. броя. 

Анализаторът е на мнение, че Apple може да изпревари Samsung като лидер сред най-големите доставчици на телефони още през настоящата година.

„От Samsung понижиха очакванията за доставки за 2023 г. до 220 млн. единици. Ако Apple запази поръчките си на нивата от първото полугодие, то за цялата 2023 г. ще достави около 220-225 млн. единици, с което ще изпревари Samsung”, казва Куо.

Той смята, че Apple ще достави повече смартфони от Samsung и през 2024 г.

Очаква се през следващите дни компанията да обяви датата за премиерата на iPhone 15. От 9to5Mac прогнозират, че това ще се случи на 12 септември.