ChatGPT вече може да сърфира в интернет, за да подбира актуална информация в реално време, обявиха от създателя на чатбота OpenAI.

Това разширява обема от данни, които чатботът ще може да достъпва отвъд досегашното ограничение до септември 2021 г.

Стартъп компанията за технологии в сферата на изкуствения интелект обяви, че най-новата функционалност за сърфиране в интернет ще позволява на уебсайтовете да контролират как ChatGPT може да общува с тях.

"Сърфирането вече се предлага на потребителите с абонамент Plus и корпоративните потребители и скоро ще бъде налично за всички потребители.

За да активирате, изберете Browse with Bing в селектора под GPT-4," съветват от OpenAI в пост в социалната платформа X, известна преди това като Twitter.

Стартъп компанията обяви по-рано през седмицата и друга голяма актуализация, която дава възможност на ChatGPT да води гласови разговори с потребителите и да общува с тях чрез изображения, което го приближава до популярни помощници с изкуствен интелект, като Siri на Apple.

Пред това OpenAI изпробва функционалност, която позволяваше на потребителите да достъпват най-актуалната информация през търсачката Bing със своя пакет ChatGPT Plus.

Впоследствие обаче тя беше деактивирана заради опасения, че може да позволи на потребители да заобикалят изискванията за плащане.

По-рано през годината ChatGPT се превърна в най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята, достигайки 100 милиона потребители месечно през януари, преди да бъде изпреварено от Threads на Meta.

Възходът на ChatGPT засили инвеститорския интерес към OpenAI, като тази седмица стана ясно, че компанията води разговори с акционери за евентуалната продажба на съществуващи акции при много по-висока пазарна оценка, в сравнение с преди няколко месеца.