Боб Бенио подарил на съпругата си рядък лилав Rolls Royce Wraith, като, според него, такива има само шест в САЩ. „Колата наистина се отличава. Трудно ще я отминеш, без да се загледаш“, казва той пред Insider.

В края на септември двама мъже проследяват жена му до дома им във Флорида и крадат колата. Бенио обаче не оставя нещата само в ръцете на полицията, но и сам поема инициативата за намирането ѝ.

Бизнесменът прегледал внимателно записите от камерите, помолил Rolls Royce за съдействие и пуснал въздушен банер, който предлагал награда за намирането на колата.

Според Бенио, кражбата се случила в четвъртък (21 септември) следобед, след като сребрист Mercedes проследил жена му и двете им деца (на 7 и 9-годишна възраст) до дома им в Маями.

Записите от камерите на дома им посочили, че двамата крадци паркирали до къщата на съседите им и отворили вратата на гаража им с дистанционно управление, като се опитали да откраднат и неговия Aston Martin. Полицейското разследване установило, че крадците са били въоръжени.

„Жена ми и децата бяха буквално на една стая разстояние от грабежа“, разказва той. Бенио се свързва с Rolls Royce, за да помоли компанията да локализира колата.

Краден лилав Rolls-Royce, предлага се награда

След като дал показания пред полицията, той пуснал въздушен банер, с който информирал съгражданите си за кражбата и предлагал награда от 5 000 долара.

Последвали 310 обаждания и съобщения, като с повечето от тях хората просто му пожелавали успех. Около стотина от обажданията били на хора, които казвали, че са видели колата.

Първата по-сериозна следя Бенио получава от човек, който посочил, че колата се отдава под наем пред Telegram.

Той се свързал с крадците, като им казал, че колата е негова и няма да замесва полицията, ако я върнат. Те обаче отказали, а Бенио шеговито им казал, че следващият път е по-добре да крадат черни, а не отличаващи се лилави коли.

Последвало обаждане от жена, която информирала, че луксозното возило е паркирано в тясната ѝ улица във Форт Лодърдейл. 

Бенио казва, че именно жената на име Фей получава наградата от 5 000 долара, след като полицията установява, че няма връзка с крадците. Мъжът казва, че е поправил леките драскотини по колата, сменил е счупен прозорец и вече разполага с нови ключове.

Крадците обаче все още са на свобода, а полицията е по следите им, посочил той пред изданието.