Алианц Банк България представи първото изцяло дигитално факторинг решение в България – Allianz Bank mFactor, което осигурява бърз и лесен процес по финансиране на вземания от корпоративни клиенти.

Новото мобилно приложение е достъпно за клиенти на Алианц Банк в App Store и Google Play.

С mFactor клиентите на банката могат да оставят риска по отложеното плащане на банката и да получат средствата си веднага. Те имат онлайн достъп 24/7 до ползваните от тях факторинг услуги през своя смартфон или таблет.

Всички дейности по управление на факторинга – от цесията на фактури и заявяване за финансиране до одобрението, вече могат да се правят през мобилното устройство, което спестява на клиентите време, усилия, рискове и разходи.

Бързият и лесен дигитален достъп до всички факторинг услуги дава възможност за автоматично прехвърляне на фактури и документи, напомняне за предстоящи и просрочени плащания и много други.

Иновативното решение на Алианц Банк е разработено в партньорство с Аdvanced Mobile Factoring Solutions (AMFS) и Софтуер Груп е в унисон с най-новите тенденции на финтех индустрията в сферата на търговското финансиране и на корпоративното банкиране.

Изцяло дигиталният процес осигурява над 3 пъти по-бърза и ефективна комуникация спрямо съществуващите на пазара уеб приложения към трансакционните системи за факторинг.

Внедряването на Allianz Bank mFactor е част от стратегията на банката за дигитална трансформация, чиято цел е да предложи на клиентите си устойчиви решения, свързани с ограничаване на употребата на хартия, в контекста на климатичните промени и намаляване на въглеродния отпечатък върху планетата.