От магазин за продажба на алкохол в малко планинско градче в Калифорния е дошъл печелившият билет в играта Powerball. Притежателят му печели 1.765 млрд. долара - втория най-голям джакпот в САЩ.

Рекордът се държи от билет, продаден отново в Калифорния за тегленето на 8 ноември 2022 г., донесъл рекордните 2.04 млрд. долара. В топ 3, според данни на AP, е и сумата от 1.586 млрд. долара, поделена от трима играчи през 2016 г.

Билетът от последното издание на играта е продаден във Фрейзър Парк - градче с 2 600 жители, разположено на 121 км от Лос Анджелис.

„Това е най-хубавото нещо, което се е случило в града ни“, казва един от собствениците на магазина Нидал Халил. По думите му, повечето от клиентите му са местни пенсионери. 

Магазинът ще получи награда от 1 млн. долара за това, че е продал печелившият билет.

За последно джакпотът в играта Powerball падна на 19 юли, което означава, че никой не е упял да познае печелившите числа в продължение на 35 тегления.

Билетът за играта струва 2 долара, като позволява на участниците да попълнят пет основни и едно допълнително poweball число или да оставят избора на компютър. Шансът да познаете печелившите числа е 1:292.2 милиона.

Късметлията ще трябва да избере дали да вземе цялата сума на 30 равни вноски или да получи еднократна печалба, която обаче ще е доста по-малка – 774.1 млн. долара, след приспадането на данъци.