Мултимилионерите, или хората с активи за над 100 млн. долара, често притежават по няколко имота, разположени в големи градове или популярни ваканционни дестинации.

Най-често вторият дом на богаташите е в САЩ или Европа, става ясно от данни на Henley & Partners, откъдето наскоро публикуваха годишното си проучване.

Хамптънс заема челно място в списъка, тъй като там имения притежават над 700 супер богаташи, което е доста повече от 30-те постоянно живеещи в дестинацията мултимилионери в популярния морски курорт.

Следват още няколко дестинации в САЩ – Маями, Лос Анджелис и Ню Йорк, а в топ 5 попада и Лондон.

Не по-малко популярни сред богаташите са и районите на Палм Бийч и Западен Палм Бийч, разположени в близост до Маями, както и Дубай, прочул се с привличането на редица милионерски и милиардерски компании в последните години. 

Освен тях, мултимилионерите обожават и френския курорт Ница, португалския Алгарве, Сидни (Австралия) и Напа (Калифорния, САЩ).

Сред европейските дестинации в топ 20 са Кан (Франция), езерото Лугано (Швейцария), гръцкият остров Миконос и столицата Атина, както и италианските Флоренция, езерото Комо и Лисабон в Португалия.