Първото кариерно изложение в авиационната индустрия в България - Sofia Air Careerport, ще се проведе на 20 и 21 октомври.

Изложението е организирано от оператора на летище София СОФ Кънект и още пет компании от летищната екосистема, в която са заети над 6000 специалисти. В рамките на двата дни компаниите ще представят възможностите за професионално развитие и отворените позиции за работа в тях.

„Радваме се, че СОФ Кънект инициира и обедини на това кариерното изложение компаниите, които карат летище София да функционира като единен организъм. Убедени сме, че Sofia Air Careerport ще привлече много xopa, които се интересуват от реализация в авиационната индустрия.

Като част от стратегията ни за устойчиво развитие, планираме изложението да се провежда всяка година, да обхваща още повече компании, да открива нови хоризонти за кариера и да се превърне в емблематичен форум на индустрията в България“, каза Xecyc Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

Sofia Air Careerport представя чрез работодателски щандове SOF Connect, Goldair Bulgaria, Dufry Sofia, Lufthansa Technik Sofia, Swissport Bulgaria и Bulatsa.

Лекционни панели пък ще срещнат кандидатите с експерти от авиационната индустрия, които ще споделят своите знания и опит във вдъхновяващи презентации и дискусии.

Всички участници ще имат възможността да се консултират с опитни професионалисти и да получат ценни съвети за своята кариера. Изданието има и специални гост-лектори в двата дни — кап. Райна Косева, която ще разкаже в петък какво е да си жена пилот, както и инструкторът кап. Иван Марков, който е обучавал Съли - пилотът, приводнил пътнически самолет в река Хъдсън в САЩ. Той ще излезе пред гостите в събота.

Информация за изложителите и програма на форума, можете да намертите тук.  Sofia Air Careerport „излита“ точно в 14:00 ч. на 20 октомври и в 10:00 ч. на 21 октомври. Полетът на изложението започва от Терминал 2, етаж 2.