Какво бихте предпочели - да обядвате с рапъра Джей Зи или да получите 500 000 долара в брой?

Това е теоретичен въпрос, популярен в социалните мрежи, в който се противопоставя изборът на огромна сума пари пред възможността човек да се вслуша в мъдростта на първия рапър милиардер.

Сега самият Джей Зи даде отговор на този въпрос, който занимава интернет от години. "Трябва да вземете парите," казва изпълнителят на 99 Problems.

На въпрос на водещата на сутрешния блок по CBS Гейлс Кинг дали би пропуснал да се възползва от своята мъдрост в замяна на парите, Джей Зи казва: "Всичката тази музика можете да получите срещу 10.99 долара. Вземете тези 500 000 долара, купете си албумите и ги слушайте.

Всичко е там, ако наистина се вслушвате в музиката. Всичко, което казах, че ще се случи, се случи. Всичко, което исках да направя, го направих. Това е планът за мен, моя живот и моето пътуване".

Преди да достигне продажби от над 140 млн. албума, Джей Зи, чието истинско име е Шон Картър, е наркодилър на улицата на 13-годишна възраст.

Впоследствие той превръща успеха си в огромна бизнес империя, която включва инвестиции в звукозаписни компании, спортни отбори, облекло и алкохол. Всичко това го прави милиардер. От Forbes в момента оценяват състоянието му на 2.5 млрд. долара.

В приложението TikTok има множество видеа на хора, които размишляват по въпроса в подкасти и улични интервюта. В социалната мрежа X музикалният журналист Соумя Кришнамурти обяви дебата за "приключил" след отговора на Джей Зи.

Радиоводещият Рики Смайли обаче заяви, че би избрал обяда, за да разговаря с Джей Зи и да научи нещо от него. "Това е нещо, което просто не можете да си купите", смята той.

По-рано през месеца се появи видео с Джей Зи, който се поздравява с фен, който пък му казва, че би избрал 500-те хиляди долара пред обяда с него.