Какво е и какво не е приемливо да вземете от хотелската стая?

Това е въпрос, на който отговаря експертът по етикет Уилям Хансън в популярна публикация в TikTok, заснета в каюта на „слънчевата палуба“ на плаващия хотел QE2 в Дубай и гледана 2.5 милиона пъти.

Хансън обяснява, че „по принцип всичко дребно“ можете да занесете вкъщи - например комплекти за зъби и бръснене, измивни продукти и чехли.

@williamhansonetiquette And definitely NOT the kettle #hotels #etiquette #williamhanson @qe2dubai ♬ hotel r a s p u t i n service - veggibeats

Всъщност, разказва той, чехлите от хотела, в който е снимано видеото, имат надпис, който гласи „обичай ме, използвай ме, заведи ме у дома“.

„Пощенската картичка с красивата снимка на хотела или хартията за писане с техните контакти също са приемливи предмети за взимане от хотелската стая. Това е добър маркетинг на ниско ниво за хотела“, посочва експертът за Daily Mail.

Какво обаче не е приемливо да опаковате в багажа, преди да напуснете?

Във видеото Хансън посочва: „Неща, като чаши, чинии, възглавница, халат - оставете ги в стаята, защото кражбата не е добър етикет.“

И допълва: „Ако все пак си харесате нещо, може да откриете, че се продава в зоната на рецепцията. Просто попитайте и персоналът може да ви даде контакти на доставчика си“.

Кои са любимите предмети на експерта от хотелите?

 „Обичам да си взимам от хотелските стаи соли за вана, особено ако съм се наслаждавал на такава в него. Тогава, когато съм в собствената си вана, мога да затворя очи и да си представя, че отново съм на почивка някъде“, казва Хансън.

Какво е идеалното състояние, в което трябва да оставите хотелската стая?

„Не е нужно да оставяте хотелската стая идеално подредена, но не е редно и да изглежда сякаш в нея току-що е избухнала бомба. Това е несправедливо спрямо почистващия екип.

Сложете всички кърпи в банята - във ваната или на пода в спретната купчина. Уверете се, че спалното бельо е на леглото и няма възглавници или завивки на пода, и върнете всички закачалки в гардероба“, съветва той.