Колко пари бихте поискали, за да пуснете стотици буболечки да се разхождат из дома ви за един месец?

Американска компания за борба с вредителите, базирана в Северна Каролина, търси домакинство, което да ѝ позволи да развъди 100 американски хлебарки, за да тества ефективността на нова техника за борба с вредителите, съобщава Entrepreneur. 

В замяна на участието на смелчака (или смелчаците) в експеримента, компанията The Pest Informer предлага да им плати 2500 долара.

Фирмата не дава допълнителни подробности за конкретния метод за унищожение на хлебарки, който ще използва, но уверява кандидатите, че той ще бъде безопасен за семейството и домашните любимци.

Компанията обаче казва, че Агенцията за опазване на околната среда в САЩ поставия под въпрос въздействието на проучването върху околната среда, поради което за начало то трябва да се проведе само в едно домакинство. 

Експериментът ще трае 30 дни и ако хлебарките не бъдат елиминирани до неговия край, компанията след това ще приложи традиционни практики за отстраняването им безплатно.

През 30-те дни участниците не трябва да използват никакви други средства против хлебарки. Ако искат да участват, кандидатите трябва да попълнят онлайн заявление до 31 декември, но офертата е валидна само за територията на щата Северна Каролина.