В пристанищен град в южна Испания живеят част от най-щастливите чуждестранни служители в света, според нов доклад на Internations.

Испанският Малага беше класиран на челно място в тазгодишното проучване, обхванало 12 000 души, живеещи и работещи в 172 различни държави и територии.

Малага получава най-висока оценка за приятелски настроените местни хора спрямо чужденците (89%) спрямо 65 на сто за всички градове, включени в доклада.

Краибрежният град също така е известен с хубавото време, възможностите за развлечения, достъпните цени на имотите, както и управляеми разходи за живот.

Градът получава ниска оценка за пазара на труда, но тя все пак е по-висока от средната за градовете, включени в класацията. Чуждестранните служители все пак са на мнение, че Малага предлага отлични условия за баланс на работата и личния живот.

Други два испански града също намират място в топ 3: No. 2 е за Аликанте, който впечатлява чужденците с достъпните си имоти, а No. 3 е за Валенсия, която оглавява класацията за най-добри опции за здравеопазване.

В топ 10 на класацията са още Рас ал-Хайм и Абу Даби(Обединени Арабски Емирства), испанската столица Мадрид, Мексико Сити, както и столиците на Малайзия, Тайланд и Оман, съответно Куала Лумпур, Банкок и Мускат.

Италианските Милано, Рим и канадският Ванкувър се нареждат на последните три места в подреждането.

Качество на живот

Най-високи оценки в тази категория получават испанските Валенсия, Малага и Мадрид, а на дъното са Дубай, Рим и Найроби. 

Най-добрите градове за работа в чужбина

Амстердам предлага най-добри условия на чуждестранните служители. Отлични условия има и в Рас ал-Хайм, както и датската столица Копенхаген.

На дъното по тези критерии са Рим, Сеул и Истанбул.