Amazon търси да наеме около 4 600 кв. м офис пространство в Маями, съобщиха от гиганта в онлайн търговията за Business Insider.

Новината идва само седмици, след като стана ясно, че основателят на компанията Джеф Безос се мести от Сиатъл в Маями, за да е по-близо до централата на космическата си компания Blue Origin, намираща се в Кейп Канаверал.

Говорител на Amazon казва, че компанията е започнала да търси офис площи преди Безос да се премести във Флорида, но все още не е подписала договор за наемането им.

Според информацията, тя търси начин да разшири дейността си в района на Маями основно заради големия ръст на бизнеса в региона през последните години. Към днешна дата във Флорида работят около 400 служители на Amazon. 

В последните години Маями се превръща в едно от най-желаните места както за бизнеси, така и за богаташи. Сред компаниите, преместили се в Слънчевия щат, са хеджфондът Citadel и технологичната компания Anaplan.
 

През октомври Безос купи имение със седем спални в Индиън крийк, Флорида, за 79 млн. долара. Районът е известен като Бункера на милиардерите заради своите изключително богати жители. Това е най-скъпият квартал в САЩ за 2021 г. 

Най-новата придобивка на милиардера в престижния квартал е в съседство с друго имение, което той купува това лято за 68 млн. долара.