Излезе 50-ото издание на прочутия календар на Pirelli, съобщава CNN.

Подготвян в продължение на месеци и включващ плеяда от чернокожи таланти - от актьори през спортни звезди до кралски особи, проектът е ръководен от 28-годишния Принс Гяси.

Това е първият чернокож фотограф, както и представител на африканския континент, в дългата и легендарна история на календара.

Начело с Идрис Елба, Анджела Басет и обичайната звезда от календарите на Pirelli - Наоми Кембъл, със забележителното включване на краля на народа Асанте в Гана (откъдето е и Гяси) Отумфуо Осей Туту II, той бележи смело и колоритно отклонение от традиционния календар.

Един от най-младите фотографи, получили одобрение от Pirelli, Гяси посочва, че все още се чувства дете по душа. Това може да се види и във фотографиите му.

Ганаецът, който стартира фотографската си кариера с iPhone по улиците на Акра на 16-годишна възраст, преживява стремителен възход в последните години, създавайки кампании за Puma и Balmain, а някои от творбите му красят страниците на Vanity Fair и GQ.

Темата на календара на Pirelli за 2024 г. е „Безвремие“. Гяси признава, че за него тази дума е символ на нещо, издържало проверката на времето. „За мен е важно да създам нещо, което и след 20 години ще обичам и няма да изглежда остаряло“, допълва фотогафът.

Гяси иска публиката да се пита дали вижда картина или снимка. „Има тънка граница между сюрреализма и реалността – и този мост е Принс“, казва той.