Елза, Анна, Олаф и Свен от "Замръзналото кралство" имат нов дом на доста неочаквано място - субтропичен остров в Азия.

Първият по рода си тематичен парк World of Frozen на Disney, посветен на популярната филмова поредица, отвори врати в парка Disneyland в Хонконг, пише CNN. 

Новата атракция на остров Лантау в Хонконг съживява фантастичното кралство Арендел, включително няколко елемента от ключови сцени в хитовите филми, като Северната планина, Ледения дворец на Елза, ледения фонтан със снежинки и часовниковата кула, където Анна и принц Ханс пеят Love is An Open Doo в първия филм от поредицата. 

„Франчайзът Frozen е един от най-успешните в историята на Disney и е доказателство за силата на страхотното разказване на истории“, каза главният изпълнителен директор на Disney Боб Айгър на откриването на World of Frozen, което се състоя през ноември. 

Компанията прекарва повече от три години в работа по концепцията и дизайна на новата атракция. Самият франчайз е на 10 години, като първият филм излезе през 2013 г., последван от "Замръзналото кралство 2" през 2019 г., както и от няколко късометражни филма и телевизионни предавания.

Disney обяви през септември, че ще удвои инвестициите си в своя атракционен сегмент Disney Parks, Experiences and Products с планирани разходи от 60 милиарда долара през следващото десетилетие.

Докато компанията е изправена пред тежки предизвикателства по отношение на приходите на други места, нейните международни тематични паркове процъфтяват, а конкретно тези в Азия се справят изключително добре, според Айгър. 

В новия свят на Замръзналото кралство в Хонконг членовете на актьорския състав, които играят Елза, Анна и Кристоф, ще се разхождат и общуват с гостите, а музикална група ще обикаля периодично из World of Frozen, изнасяйки спонтанни концерти. 

Светът на Замръзналото кралство в Хонконг включва и две адреналинови изживявания - високоскоростното влакче "Плъзгащите се шейни", което предлага на гостите гледка към замъка Арендел, както и разходка с лодка с участието на Анна, Елза, Кристоф, Маршмелоу и северния елен Свен. 

Майкъл Мориарти, управляващ директор на Disneyland в Хонконг, нарече World of Frozen „най-завладяващата атракция, която някога сме създавали“. 

По думите му, решението да се пренесе светът на Замръзналото кралство в Хонконг е повлияно от регионалния интерес към франчайза и уникалните природни елементи на остров Лантау, където се намира паркът. 

"Създадохме едно прекрасно потапящо изживяване, в което вие сте в центъра на историята“, каза още Мориарти.

В преследване на по-завладяващо изживяване, архитектурните и дизайнерските елементи в World of Frozen са вдъхновени от Норвегия, точно както Арендел във филмите.

Посетителите могат да видят архитектурата, вдъхновена от Dragestil (стила на дракона) от 19-и век във витрините, разположени навсякъде в World of Frozen, както и стилизираните флорални мотиви.

Менюто в Golden Crocus Inn на World of Frozen също черпи вдъхновение от норвежката кухня и включва различни морски деликатеси, напомнящи за пристанището на Арендел. 

Климатът на Хонконг обаче е много по-различен от този в Норвегия. Снеговалежите са почти нечувани, дори по време на късната есен през ноември, когато средните температури все още достигат около 24 градуса по Целзий.