Филантропът Маккензи Скот е в настроение да дарява през празничния сезон.

Тази седмица тя обяви на своя уебсайт Yield Giving, че за последната година е направила дарения за 2.15 млрд. долара. В поста си казва, че е направила дарения на 360 организации, “всяка от които би могла да се възползва от още помощници.”

Каузите, за които Скот е дарила средства, са най-различни, например Асоциацията на азиатско-американските журналисти и колежа по медицина към университета Хауърд, накъдето са насочени 12 млн. долара.

Безвъзмездно средства са получили и организации, които предоставят помощ за селски общности в Индия, услуги за доставки на хапчета за аборт и няколко услуги за правна помощ.

Yield Giving поддържа база данни с направените дарения. Почти всички обявни суми са на стойност милиони долари, а няколко от тях, като тези за Canopy Planet (природозащитна организация), Start Early (развитие на деца) и Malaria Consortium, са на стойност по 10 млн. долара.

Някои от даренията пък достигат 20 млн. долара.

През 2022 г. Скот обяви, че направените с нейния екип дарения са на стойност над 3.8 млрд. долара, като средствата са достигнали до 465 организации за период от девет месеца.

Сред тях беше и дарение на стойност 84.5 млн. долара за Скаутската организация за момичета в САЩ, което е най-голямото индивидуално дарение за организацията.

Скот е известна с филантропските си инициативи и изненадващи дарения за различни организации. Тя участва в изграждането на технологичния гигант Amazon с тогавашния си съпруг Джеф Безос.

Двамата се разведоха през 2019 г. Нейното лично състояние в момента се оценява на 33.7 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg.