Милиардерът Джеф Безос, който притежава състояние от 200 млрд. долара, вече е на по-малко от 10 млрд. долара от това да изпревари Илон Мъск (с 209 млрд. долара) и отново да се превърне в най-богатия човек в света. Той обаче не забравя откъде е тръгнал.

Наскоро неговата годеница Лорън Санчес сподели снимка в Instagram на основателя на Amazon, който работи на бюро, заедно с втора снимка, на която той е на същото бюро преди много години. Оказва се, че Безос все още използва едно от първите бюра от зората на Amazon.

"Направих тази снимка, когато влязох при него тази сутрин. Обожавам това, че той все още работи на едно от първите бюра, които са още от самото начало на компанията," пише Санчес.

Безос основава Amazon като онлайн книжарница в гаража си през 1994 г. Когато започва да наема служители за компанията, той отива в близкия магазин Home Depot, където вратите били много по-евтини от бюрата.

Така Безос, който имал ограничен бюджет, решава да купи врати, на които да сложи крака и да превърне в бюра. От Amazon казват, че хиляди служители по света все още използват съвременни версии на оригиналния дизайн на Безос.

"Правехме бюра от врати, защото това беше най-евтиният начин," казва петият служител на Amazon Нико Лавджой в блогпост на компанията преди пет години. Той обаче допълва, че въпреки брилянтната идея, е по-добре Безос да се придържа към бизнеса.

"Не бихте искали да намете Джеф Безос като дърводелец," пише Лавджой. "Той е много по-добър в други неща. Мисля, че той ще ви каже същото."