До 29 февруари 2024 г. продължава кандидатстването за новото издание на първата практически ориентирана Бизнес академия Kaufland-УНСС, организирана от лидера в ритейла в партньорство с най-големия икономически университет у нас.

Уникалният съвместен образователен проект стартира на 12 март 2024 г. с актуализирана програма, възможност за по-дълъг стаж в компанията и по-висока стипендия за успешно завършилите всички компоненти на академията.

Онлайн формулярът е достъпен само до края на февруари на кариерната страница на компанията, като желаещите да станат част от втория сезон на Бизнес академия Kaufland-УНСС трябва да приложат и актуална автобиография.

В процеса на кандидатстване избраните след преглед на кандидатурите младежи ще бъдат поканени на интервю в Централния офис на Kaufland България.

Какво представлява Бизнес академия Kaufland-УНСС?

Бизнес академия Kaufland-УНСС е предназначена за студенти от трети и четвърти курс и магистри от УНСС, които имат амбицията да преминат през задълбочено специализирано обучение, последвано от платена практическа част в различни отдели в централата на немската компания у нас.

Всички студенти, които са посетили поне 80% от задължителните 15 лекции, участвали са в бизнес казусите и са провели успешно стажа си, ще получат и стипендия в размер на 2 500 лв., както и удостоверение за преддипломен стаж.

Допълнителна стипендия от 1 000 лв. очаква 10 от най-талантливите младежи, класирани на база на предварително заложени критерии, описани на кариерната страница на Kaufland България.

Иновативната програма на бизнес академията се фокусира върху изграждането на практически умения, съобразени с актуалните тенденции и предизвикателства в бизнеса.

Тя включва 15 лекции, разделени в 6 тематични модула, които обхващат всички ключови аспекти на бизнес средата у нас. Студентите получават комплексни знания – от планирането и програмирането във високо конкурентна среда, през реализирането на поръчките на пазара и изграждането на бранд идентичност, до поддържането и развитието на многочислен екип.

Едно от предимствата на бизнес академията е възможността за разработване на реални бизнес решения по действителни бизнес казуси. Програмата предвижда и стаж в компанията с продължителност от два месеца, който е съобразен изцяло със заетостта и потребностите на участниците.

След изключителния успех на първото издание на Бизнес академия Kaufland – УНСС, 1/3 от участниците в нея продължиха своето кариерно развитие в компанията.

Те заемат различни длъжности в ключови отдели, като „Контролинг“, „Счетоводство“, „Корпоративни комуникации“, „Човешки ресурси“, „Търговска дирекция“ и други.