Темата за устойчивото развитие е в сърцето на всяка икономика, която иска да се развива по-бързо от останалите.

Това заяви изпълнителният директор на Дарик радио Христо Христов при откриването на форума ESG – Investing in our future. Второто издание на събитието на Darik Business Review, част от поредицата Darik Business Radar, се провежда днес в Planet Schwarz Tech Theater. 

Христов посочи като пример индустрията на стартъп компаниите и по-конкретно набирането на средства за по-голям фонд за региона в момента.

По негови думи, големите институционални инвеститори, например Световната банка, се интересуват от това дали - освен във финансови, структурни и IoT компании, фондът ще инвестира и в климатични технологии, и в ESG компании.

Голяма част от финансирането в стартъп света, като изключим изкуствения интелект (AI), се случва точно в този сегмент, посочи Христов.

Стартиращите компании винаги са много добър индикатор за това накъде вървят иновациите и много често по-развитите корпорации могат да се поучат от тях накъде отиват парите, смята той.

Христов пожела на всички по-големи и по-развити компании също да търсят иновации в устойчивото развитие.

ESG - Investing in our future се осъществява с подкрепата на Филип Морис България, Летище София, Девин, Булстрад, AstraZeneca, Mr. Bricolage и denkstatt. Медийни партньори на събитието са darik.bg и dir.bg.

Повече можете да откриете тук, както и в LinkedIn и Facebook каналите на Darik Business Review.