Готова ли е България за присъединяването към еврозоната?

Ще се променят ли лихвите по кредитите и депозитите?

Кои ще са най-перспективните инвестиции след влизането във валутния съюз и кои сектори ще бъдат най-печеливши?

Как ще пазаруваме в евро и ще окаже ли то отражение върху цените? 

Darik Business Review поставя тези и още много други въпроси на масата, а отговорите ще чуете на форума "Еврото, българите и бизнеса".

Водещи компании от различни сектори, институции, банки, инвестиционни мениджъри и експерти ще споделят своя опит и очаквания за бъдещето на страната в еврозоната и всички предизвикателства, свързани с него.

Темите

Как да управляваме спестяванията си при приемането на еврото? На този въпрос отговор ще даде председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на личните финансови консултанти БАЛФК и съосновател на програмата InvestPRO Стойне Василев.

Един от най-успешните инвестиционни консултанти у нас ще засегне и темите:

Защо сме бедни?

Рискът в инвестициите – как да структурираме правилно вложенията си?

Инвестираме в неправилните инструменти

Прехвърляне на богатството между поколенията

Прилики и разлики на инвестициите в България и в страните от ЕС?

Докъде ще доведе бързото задлъжняване?

Жулиета Мандажиева, професионален член на AIBEST, съдружник в KDBMLaw (Act Legal) и член на Българската асоциация на управляващите дружества, ще акцентира върху това какво предвижда Законът за въвеждане на еврото в България, както и върху правните ефекти за три групи: финансовите институции, бизнеса и потребителите.

Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова ще даде повече яснота по темите:

Очакват ли се проблеми в туристическия сектор заради това, че България не покрива инфлационния критерий и най-вероятно няма да влезе на 1 януари 2025 в еврозоната?

Има ли казуси бизнесът с административните процеси по превалутирането и подаването на информация към клиентите?

Очакват ли се промени в цените на определени продукти и услуги?

Важно ли е за нас като дестинация да бъдем част от валутния съюз?

Ангел Гяуров, управител на Belayer, ще даде съвети как най-успешно да инвестираме на криптопазара. Той ще акцентира върху разликите между биткойн и етериум и ще се спре върху регулациите в сектора на пазарите в Европа, САЩ и България.

Заместник-председателят и главен финансов директор на Българска стопанска камара Станислав Попдончев ще разясни проблемите, решенията и възможностите, които предлага еврозоната за бизнеса.

Ще промени ли приемането ни във валутния съюз пазара на недвижими имоти у нас пък ще научим от Евгени Василев, управител на ARCO REAL ESTATE България.

Къде и кога?

"Еврото, българите и бизнеса" ще се проведе на 12 юни със стартов час 9.30 в Planet Schwarz Tech Theater. Събитието е със свободен достъп.

То се провежда с подкрепата на ARCO REAL ESTATE България, Булстрад Виена Иншурънс груп, TBI Bank, Belayer, Карол Капитал Мениджмънт и Trusty.

Повече информация можете да намерите тук, както и в социалните ни канали във Facebook и Linkedin.