Собствениците на дигитална агенция SEOMAX придобиват 25% от най-популярната и утвърдена SaaS платформа за онлайн магазини в България – GombaShop.

Сделката беше финализирана в края на май и чрез нея Любомир Атанасов и Петър Дяксов придобиват дяловете на създателите на SuperHosting.BG.

Решението за инвестицията в GombaShop е резултат на няколко години успешна съвместна работа и партньорство с дигитална агенция SEOMAX. Очаква се тази сделка да доведе до значителни иновации, растеж и развитие на GombaShop.

Петър Дяксов и Любомир Атанасов влизат в сделката със своя дългогодишен опит в електронната търговия, който ще надгради и доразвие платформата.

Тяхната визия включва още утвърждаване на лидерската й позиция в страната, както и разширяване на пазарния дял на платформата в Сърбия и в други страни от Източна Европа. Любомир Атанасов коментира:

„Тази инвестиция е поредната стъпка в нашата дългосрочна стратегия за разширяване на присъствието ни в сектора на електронната търговия, която ни дава възможност да подкрепим и развием българския бизнес“.

Поводът за продажбата е свързан с развитието на платформата.

Любомир Русанов, един от създателите на SuperHosting.BG, подчертава:

„Нашият основен мотив за сделката е, че новите собственици ще допринесат активно за развитието на GombaShop, защото след излизането ни от SuperHosting.bg се фокусираме върху реализирането на други проекти.“

Останалите дялове в GombaShop са разпределени между двамата основатели и създатели на компанията Георги Костов и Петър Михайлов. Дружеството е основано в началото на 2013 г., а платформата стартира своята дейност през 2014 г.

GombaShop обслужва над 2 500 активни онлайн търговци, като до 1 юни 2024 г. почти 60 000 търговци са заявили създаване на онлайн магазини. Според данни от компанията, оборотът, генериран в магазините, използващи GombaShop, възлиза над 100 милиона лева годишно, а направените поръчки за последните 12 месеца са 1.7 мил.